Zwangerschapsmasker Verminderen in 4 weken

Zwangerschapsmasker verminderen (melasma): wat is dat?

Wanneer je last hebt van een zwangerschap gaat dat gepaard met heel wat hormonale veranderingen. In sommige gevallen raken ook de pigmentcellen tijdens je zwangerschap de weg kwijt. Ook de hormonen oestrogeen en progesteron zijn verantwoordelijk voor het teveel aanmaken van pigment waardoor er pigmentvlekken ontstaan. Deze grote pigmentvlekken treden vrijwel altijd in je gezicht op en worden daarom ook wel een zwangerschapsmasker genoemd.

​Wanneer je niet zwanger bent, maar toch last het van een zwangerschapsmasker, dan noemen we dat Melasma. Ook hier zijn de donkere vlekken waarschijnlijk ontstaan door hormonale veranderingen. Denk hierbij aan het gebruik van de anticonceptiepil, het ondergaan van een maagverkleining, het wisselen van anticonceptiemiddel of andere hormonale middelen.

Zwangerschapsmasker verminderen tijdens zwangerschap met SKINLIGHT

Is een Zwangerschapsmasker te voorkomen?

In sommige gevallen kun je weinig doen tegen het ontstaan van een zwangerschapsmasker. Wanneer je lichaam er gevoelig voor is, dan valt het haast niet te voorkomen. Wel is het belangrijk dat je bij angst voor ontwikkeling van melasma de zon zoveel mogelijk probeert te vermijden. Zonlicht is namelijk nummer één oorzaak van de ontwikkeling van pigmentvlekken en dus ook van een zwangerschapsmasker. 

Toch last van een zwangerschapsmasker?

Wanneer je merkt dat je ondanks de voorzorgsmaatregelen toch een zwangerschapsmasker hebt ontwikkeld dan kun je het beste een geschikte crème aanschaffen, dit helpt om de pigmentvlek te camoufleren en te verminderen. Vaak is het een grote vlek in het gezicht en kun je het dus met make-up alleen niet goed aan. Er zijn een aantal huidblekende crèmes waar je heel goed gebruik van kunt maken om van dit probleem af te komen. Een welbekende crème die door veel mensen met pigmentvlekken wordt gebruikt, is Skinlight crème. De crème is geschikt om op pigmentvlekken over het hele lichaam en in het gezicht te smeren en laat al na enkele keren een duidelijk vermindering van de pigmentvlekken zien.

Zwangerschapsmasker verminderen met SKINLIGHT